Mina Unirea- Slanic, Prahova

Program:
Vineri, Sambata si Duminica intre orele 8:30 – 15:30

Contact:
Telefon : 0244 240 994
Fax : 0244 240 997

Salina de la Slanic Prahova este una dintre cele mai mari saline din Europa. Mina de sare se afla in renumita statiune balneoclimaterica Slanic Prahova.

Zona a reprezentat de-a lungul timpului un mare centru de exploatare. Istoria ne spune ca acest tinut i-a apartinut incepand cu anul 1685 spatarului Cantacuzino. 3 ani mai tarziu a fost deschisa si prima exploatare de sare pe Valea Verde. In 1713, tinutul este donat Manastirii Coltea din Bucuresti. Pe parcursul timpului, o data cu evolutia tehnologiilor de extractie a sarii din adancuri, la Slanic au fost deschise mai multe mine, din fiecare extragandu-se sare pentru decenii la rand.

Mina Unirea, cea mai cunoscuta dintre ele, a fost deschisa in anul 1938, exploatarea incepand insa 5 ani mai tarziu. Din anul 1970 aceasta devine un obiectiv turistic.

Salina pastreaza tot timpul anului, indiferent de anotimp, o temperatura  interioara de 12 grade Celsius. Accesul in subteranul minei se va face cu liftul, pe o distanta de peste 200 metri.

Mina, formata din 14 camere cu inaltime de pana la 50 de m si mai ingustate spre tavan, este special amenajata. Astfel ia fiinta acolo un sanatoriu pentru bolnavii ce sufera de afectiuni respiratorii. In alte incaperi sunt amenajate locuri de joaca, un bufet, terenuri de sport.

Una dintre cele mai impresionante camere este Sala Genezei, acolo unde sunt prezentate turistilor impresionantele statui scupltate in sare ale lui Traian si Decebal. Salina reprezinta, alaturi de Muntele de Sare, Grota Miresei, Baia Baciului, si Baia Verde, un adevarat punct de interes pentru turistii care ajung in zona.

Meniu